Of ! Bate-o-ar vina de frumusețe.

Of ! Bate-o-ar vina de frumusețe.

M-am luptat toată viața cu părul veșnic deteriorat și căderea lui ( uneori parcă nici foarfeca nu mai avea ac de cojocul lui )

Nici măcar pielea mereu uscată și tenul acneic nu mi-au dat pace.

Oficial m-am săturat. M-am săturat de  să încerc tratamente minune,  să îmi pun pe păr fel si fel de minuni, să îmi irosesc banii pe uleiuri minune sau creme scumpe  care o să îmi repare tenul ca prin  farmec.

 

Vreau ceva bun, cu adevărat folositor.

 

După ani de chin și nereușite în cosmetică sunt decisă să fiu propriul meu doctor în frumusețe

 

Mă decid greu pentru ce produs să încep chimia. Oare ce frumusețe e mai importantă ?

 

Un chip frumos dărâmă oare suflete ? Părul mătăsos atrage cele mai multe priviri ? Sau poate  pielea fină îți mângaie demonii și te face să te simți iubit,.

 

Pentru că cel mai deranjant lucru vizual este tenul acneic,  experiențele mele de chimist încep aici. Înițial încerc crearea unui produs pentru ameliorarea simptomatologiei.

 

Cu toți știm că un ten gras, cu exces de sebum este predispus la apariția acneei. Cu pori mereu deschiși și contactul permanent cu flora microbiană din jur, pare că iți este aproape imposibil să controlezi acneea.

Primul ingredient la care mă gândesc este cel pentru reducerea cantității de sebum și totodată să împiedice proliferarea microorganismelor.

Un ingredient  pentru prevenirea eritemului și pruritului pentru a scăpa de obiceiul prost să îmi scaprin tenul  cu mânile poate mult prea murdare.

Să nu uităm că pe pielea nostră iși mai au casă si alte microorganisme  cum ar  fii Candida, sau nenorocitul de Stafilococ care produce acneea  stafilococia.

 

Am nevoie   de ceva cu efect antimicrobian de lungă durată, care să acționeze pe parcursul a mai multe ore

Mulțumita complet de ingredientele active alese și  după multă  trudă, primul produs ia naștere.

 

Cu ceva mai mult curaj mă apuc de “fabricarea” celui de al doilea produs, pentru că nimanui nu îi place o piele uscată ca de brontozaur.

Vreau ceva să refacă funcția de barieră a pielii, să  îmi ajute piele să își recapete elasticitatea. Concentrația de acid Hialuronic din tegument vreau să crească și să împiedice deshidratarea.

Încerc să găsesc ceva să grabească procesul de vindecare a epidermei în cazul leziunilor și sa reducă calitativ ridurile fine.

 

Știm foarte bine că totuși un par bogat și bine îngrijit poate să întoarcă capete și să te facă să te gandești la prințese abandonate.

Caut să îndeletnicesc ce-l mai bun ser împotriva căderii părului. Să prevină alopecia dar să o și trateze, să actioneze asupra cauzelor care provoacă alopecie prematură și părul să fie vizibil mai des.

 

Încet încet  gama Gerovital Derma + ia naștere. Doar cu substanțe active de calitate, ce iși fac efectul imediat.

Mă simt ca o mică vrajitoare, ca și cum astăzi am reușit să bat barierele geneticii.

Până la urmă descopăr ca biochimia are rolul ei (dar doamne cat de nesuferită pare), și mă bucur în fiecare minut ca am învățat să o iubes

Articol scris pentru SuperBlog 2016!

One thought on “Of ! Bate-o-ar vina de frumusețe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s