Micul Paris

Provincia in Bucuresti?

 

Sunt născută, crescută, iubită și certată în Brașov. Va rămâne mereu orașul meu de suflet, orașul de la poalele Tâmpei.

Îmi vine mereu greu să plec și mereu mă întorc cu la fel de mare drag.

Și,  cu toată frica mea de necunoscut, și multă muncă de convingere, întamplerea s-a întâmplat  și trebuie să plec spre București.

Eu una  nu am fost niciodată în București și nu pot să zic că toata nebunia din “Micul Paris” de care am tot auzit mă încântă în mod exceptional.

 

Nu vreau nici o aventură tipică în jungla orașului, vreau să găsesc farmecul Bucureștiului să-i descopăr misterele și să mă afund în ele.

 

Nu există loc ca acasă, dar măcar să găsesc un hotel unde să ma simt cât mai comfortabil

 

arc-6-150x150M-am documentat intens, și am vrut să găsesc cel mai potrivit hotel pentru “escapada” mea prelungită.  Cazare in București găsețti fără prea mari probleme, dar un hotel care să accepte animalele de companie pentru a-mi lua și mica minune cu mine în excursie, sau ceva misterios să îți încante retina și să iți dea peste cap nervul oculomotor.

 

Găsesc  Hotel Arc de Triomphe situat exact în inima Micului Paris, în apropierea de Arcul de Triumf și Bulevardul Kiseleff și sunt instantaneu fermecată.

 

Cu stilul chic boutique mă cucerește de la prima privire, nici nu stau mult pe ganduri și fac rapid rezervările, să nu cumva să am neșansa să nu mai prin o cameră.

 

Odată ajunsă în București mă cazez rapid și mă bucur de alegerea minunată pe care am facut-o.

Rupt parcă din jungla orașului, hotelul  are o prezentare granduasă și simți parcă de unde vine denumirea de Micul Paris. Camera mă cucereștarc-14-150x150e instant și parcă nu mai vreau să mă întorc la orașul de sub Tampa să ma ocrotesc sub munte.

De cand intri ,cu mici detalii să îți încânte privirea, uiți cumva că te afli în secolul 21 și te simți propiectat în trecut.

arc-5-150x150

Sauna și jacuzziul parcă te mai aduc puțin pe pământ evoluționist, dar și ele sunt decorate să îți captiveze inima și să te vrăjească veșnic, de parcă însăși Zeus își cladește misticitatea aici.

 

Podeaua din mozaic de culoare verde și luminile discrete te fac să te întrebi din ce colțișor ar putea Afrodita să iasă.

Serviciile sunt demne de un demizeu , parcă insistând pe mângâierea orgoliului,

 

Pot spune ca Micul Paris sau mai bine spus, transpunerea Parisului în “Micul București” m-a cucerit.

residence-hotels-mic

Articol scris pentru SuperBlog2016!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s