Estențele tari.

Cele mai recente date oferite de European Health Interview Survey (EHIS) spun că în 2014 aproximiv două treimi din populația Romaniei  (65,1%) nu consuma zilnic frute sau legume. (1)

Organismul uman funcționează pe energie pură. Conexiunile interneuronale ( axo-axonice, dendro-dendritice ) se produc cu descărcare și eliberare de energie.  Trebuie sa îi oferim tot ce  are nevoie pentru o funcționare bună și armonioasă. Macronutrienții, în ordinea puterii lor calorice- pe baza cărora corpul nostru funcționeaza sunt: Carbohidrati, lipide și proteine.

Contrar așteptărilor, carbohidrații ăștia nu sunt chiar atât de păcătoși. Cum am zis, funcționăm pe energie, pentru a  beneficia  de energie cat mai rapid și în cantitate cat mai mare, avem nevoie  de un macronutrienți  care deține o putere calorică mare și care poate fii sintetizat rapid în energie, adică carbohidrați – mai pe ocolite, mai pe romanește, funcționăm pe zahăr- .

Carbohidrații, dragii de ei, sunt dați la o parte de ani buni, blamați pentru fiecare kilogram în plus și puși la colț.

Sunt două tipuri de carbohidrații, simpli și complec

și. Carbohidrații simpli sunt reprezentați de  mancarea procesată, orice zahăr ultra-hiper-mega procesat intră in această categorie. Carbohidrații complecși se găsesc în fructe și cereale, pe aceștia trebuie să îi consumăm, aceștia ne oferă adevărata energie ș

hurom-hz-3

i nu sunt  transformați in depozite de grasime ( daca nu sunt consumați in exces).

Vă spun sincer, sunt o împătimită a cafelei,  e bautura mea de la orice oră a zile, îmi place gustul ei amarui ce-mi trezește rapid viscerele, dar energia ei e de scurtă durată și de intensitate mare, imediat dupa ce efectul  cofeinei dispare mă simt stoarsă de viață.

Am  căutat luni la rând modalitătii de a îmi incepe ziua într-un mod mai sănătos, mai benefic. În urma studiilor efectuate (pe mine, evident), am ajuns la inegalabila concluzie că nimic nu se compară cu mic dejun care să conțină cât mai multe fructe. Soluție imbatabilă clar, dar nu se contopea prea bine cu lenea mea cronică, care mă împiedică dimineața să fac și o activitate de baza, cum ar fii mestecatul. Pentru a-mi hrănii neuronii și în același timp să îmi mulțumesc sufletul de leneș, am decis ca cea mai bună modalitate de a-mi satisface nevoile energetice este să investesc într-un storcător de fructe. Din auzite, din căutate am înțeles că storcătoarele Hurom sunt cele mai bune, așa că toate căutările mele s-au axat pe găsirea de reduceri la storcătoarele Hurom. 

E un lucru mai mult decât cunoscut că  legumele și fructele iși pierd din propriețăți când sunt procesate, și ar fii și păcat să nu  beneficiez și de toți micronutrienții din ele.  Cea mai buna alegere pare a fii storcătorul prin presare la rece, Hurom  , nu știu cât promite el exact dar eu sper sa primesc cel puțin  cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime.

Carbohidrații sunt, asa cum îmi place mie să-i numesc, esențele tari. Nu ai nevoie de mult să primești randament mare.

Acum îmi incep diminețiile cu un pahar mare de suc de fructe proaspăt stors,  îmi oferă energia de care am nevoie pe tot parcursul dimineții, fără să îmi epuizeze toate depozitele.

La cafea tot nu am renunțat, dar mai întai, fructele.logo-hurom_1504190816

Articol scris pentru SuperBlog2017!

(1)-articol date statistice

2 thoughts on “Estențele tari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s