Devenim și noi adulți?

Comfortul în locuința mea (chiria mea de fapt) nu-i cel mai sporit.

Mâncăm în sufragerie/dormitor și bucătăria, mica de ea, nu are nici măcar o masă.

Dacă m-ar vedea tata cum stau și mănânc ciorba de pe măsuța de cafea, m-ar certa până la paștele viitor.

Sunt adepta timpului de calitate petrecut cu persoanele dragă iar sărbătorile Pascale bat la ușă, vreau să aduc puțin farmec de familie în casuța asta.

Nimic nu strigă mai tare “sărbătoare” decât persoanele dragi în jurul unei mese încărcată de bunătăți.

Dar eu nu am masă, sau scaune de bucătările, și casa se simte impersonală, cu toate decorațiunile și lumânările parfumate pe care le tot așez  strategic prin dormitor, când merg în bucătărie știu ca nu este casa mea.

Pentru că înainte să încep căutările pentru un set de masă cu scaune trebuie să știu sigur de ce spațiu dispun în bucătările, mă înarmez cu o ruletă și ceva  forță indusă de testosteron ( cunoscut și ca prietenul meu) și încep  permutările în bucătărie.

După mult mutat și calcul la milimetru  ajungem la concluzia -tristă- că nu avem spațiu decât pentru o măsută mică și două scaune.

Nu e cea mai ideală situație și nu o să putem să ne invităm prietenii la masă, dar sunt decisă să fac din spațiul disponibil cel mai indrăgit loc de stat din casă.

Știu că o să fie o căutare  dificilă, iar cel mai dificil lucru o să fie să găsesc un set care să îmi placă absolut și să se și potrivească în spațiul nostru limitat.

Vreau un set rezistent, și după ceva căutări mă hotărăsc să caut un set din MDF, care zicăse e mai rezistent  decât arhicunoscutl PAL.

Bun, știu din ce material vreau să fie, știu ce culoare ar trebuii să aibă, știu că  vreau să aibă un design ultramodern, acum mai trebuie să știu unde să caut.

Mai știu și că ce vreau  nu o să găsesc în magazinele de mobilă suprapopulate, așa că îmi îndrept  atenție spre niște magazine online.

Vă spun sincer, m-am chinuit, și nu m-am chinuit așa doar cu o căutare pe google care îmi recomanda mai sus menționtele dar în variantă online. Am întrebat lume, am acaparat grupuri de facebook ca să ajung și eu într-un final la o recomandare diferită.

Așa ajung să găsesc somproduct, de care m-am indrăgostit absolut și irevocabl de la primele electrocasnice pe care le-am văzut.

Siteul nu m-a dezamăgit -m-a făcut să îmi pară și mai rău că nu dețin o bucătărie cu niște dimensiuni mai acceptabile- și găsesc un set de masă cu scaune pe placul meu.

setul pe care l-am ales

Masa este din MDF laminat negru și picioare metalice, ceea ce ii conferă rezistență în timp.Scaunele au scheletul tot metalic, iar șezutul și spătarul sunt din același MDF laminat negru.

Setul nu vine montat, dar puțină meștesugăreala  ne încântă mereu.

Începe să se simtă mai mult ca acasă și mai puțin ca o chirie. Nu ne putem chema încă prietenii la masă, dar suntem pe drumul cel bun, devenim și noi adulți.

Articol scris pentru SpringSuperBlog 2019!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s