Performanța de a fi om!

Performanța asta, fie ea feminină sau masculină, este un fel de frumusețe.Se află în ochii privitorului.

Fie că ești barbat sau femeie un lucru este sigur, vrei performanță pe toată linia.

Dar cum știi  ce anume înseamnă performanța asta ?

Să ne luăm oare după  normele sociale ?

Oare femeile trebuie să faie cele mai bune mame? Să facă cea mai bună mâncare și cea mai lună curățenie?Să fie și cei mai buni angajați și cele mai bune soții?

Dar bărbații? Trebuie ei să fie cei mai puternici? Cei mai bun tați sau cei mai buni soți? Să fie cei mai buni angajați și să facă cele mai îndrăznețe reparații?

Într-o societate în care, cu mult timp în urmă, fiecărui gen i-a fost atribuit un rol este dificil să explici performanța atunci când  viziunea ta nu se încadrează în norme.

Performanța, în viziunea mea, este să te ridici dimineața din pat și să te pregătești de o nouă luptă chiar dacă nu vrei asta. Să dai piept cu viața cu zâmbetul pe bunze  și să reușești azi să iți suni părinții. Să reușești să  te ocupi de  hidratarea și regenerarea pielii, și să îți iasă, chiar dacă ai uitat ultima dată când ai băut apă care să nu conțină cofeină.

Performanța înseamnă să reușești au să încerci să le amintești oamenilor importanți  din viața ta cât de importanți sunt.

Performanța înseamnă să fii bărbat și să stai ghemuit într-o pătură pufoasă cu ochii în lacrimi pentru că ai inima frântă. Să nu îți fie frică să râzi sau să plângi, să lași sentimentele să te copleșeasă căci sentimentele nu-s slăbiciune.

Să fi femeia care oprește în mijlocul străzii pentru ai lăsa unui cățeluș timpul necesar sa treacă, femeia care se ceartă pentru nedreptăți și-i murdară toată de glet ( din acela de pereți), femeia care nu mai are nici o pereche de colanți fără pată de lavabil și nici un tricou fără pată de ulei. Femeia care ceartă prea mult și prea des, dar e mereu pregătită cu un ceai cald și o mână să iți șteargă lacrimile.

Să fi  bărbatul care își revitalizează tenul și face performanță în cunoașterea gamei Gerovital Men. Bărbatul care bagă la spălat și se încruntă la petele de lavabil și care  se bucură la felicitări scrise de mână. Bărbatul care râde și plânge, care iși pregătește în fiecare zii zâmbetul să dea piept cu viața  și se bucură de comedii romantice și filme de acțiune. Să te lași ghidat de Gerovital- doctorul în frumusețe, pentru că și bărbații au voie să se simtă frumoși. Să poți să fi bărbatul care dă cu bâta în baltă și nu are mereu cele mai porivite răspunsuri dar care oferă mereu un umăr sprijin.

Indifernt de sex să excelezi în  a fi cel mai fericit părinte, nu cel mai perfect, căci perfecțiunea nu e performanță, fericire este !

Să reușești să faci măcar jumătate din toate lucrurile pe care ți le-ai propus și să nu lași viața să te amărască. Dacă reușești toate acestea poți spune că ai excelat în a fii om.

Fie că ești femeie sau bărbat cred că performanța asta este și ea interioară,  un echilibru între bărbatul și femeia din fiecare. Sexul slab și cel puternic în tandem spre măreție.

Articol scris pentru SpringSuperBlog 2019!

One thought on “Performanța de a fi om!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s