Dacă la a doua nu tremuri, nu ai făcut-o cum trebuie.

Sunt o mare băutoare de cafea, și vă pot povestii cum am ajuns, într-un final , să  găsesc un  barista  potrivit nevoilor mele. 

Totul a început într-o dimineață ploioasă, așa cum sunt în general zilele prin Brașov, când am dat pentru a mia oară cafeaua în foc, pentru că o făceam pe stil vechi , la ibric. Și după mulți ani de spălat aragazul doar pentru că am vrut o binemeritată gură de cafea, m-am decis să-mi cumpăr un espressor. 

Dar, pentru că totuși o  facem românește, remunerație mică, buget mic, am ales un espressor nu foarte scump ( chiar deloc) , care și-a făcut treaba fix pentru câți bani am dat pe el, mai deloc.  

Nu știu cum vă împărțiți voi ziua, dar știu sigur că a mea se împarte în cafele.

Prima cafea, și cea mai importantă este cea de dimineață. Prima cafea nu se bea cu prietenii, sau cu familia și nici cu persoana iubită. Se bea acoperită de o pătură pufoasă, cu părul încă ciufulit, ochii încercănați și căscând ușor. 

Înainte de prima cafea sunt interzise: interacțiunile sociale , deciziile  importante și gânditul

Prima cafea trebuie să fie neagră, puternică și preparată din boabe proaspete, să -mi trezească puțin simțul olfactiv  în așteptarea  elixirului de energie. 

 Cea de-a doua cafea, se servește la maxim 30 de minute după   prima ( pentru că trebuie să îți ții corpul alert), doar că de data aceasta cu spumă de lapte fină cu LatteGo, cum numai espressor automat Philips  mi-a oferit până acum.  Ajustează cantitatea de cafea și de lapte, puțin lapte , și puțin mai multă cafea,. Și îmi îmbăt simțurile pentru  încă câteva ore.  Și dacă  la a două cafea nu tremuri puțin, eu zic că nu ai făcut-o cum trebuie, și  mai trebuie să mai reduci cantitatea de lapte. 

Cea de-a treia cafea, se bea la ora 14,  la câteva minute după masă. Pentru că știm cu toți  de somnul ce se strecoară mișelește după câteva îmbucături,  Cafea numărul trei se servește și ea tare, dar preparată  cu ajutorul unui alt  program de această  dată, pentru că am la dispoziție o varietate de cafele,  îmi pregătesc un Americano. 

Cea de-a patra cafea, se servește aproape de ora 16, când muncă te-a ostenit,  și simți că nu mai faci față. Am găsit că un americano nu-i cel mai potrivit , și nici un espressor nu prea te ajută să dormi, așa că cel mai potrivit pentru o ora aproape târzie,  este un cappuccino , de  această  dată cu ceva mai mult lapte și mai puțină cafea,  să-i dăm și minții timp de odihnă. 

Pentru atât de multe cafele pe zi, ai nevoie de un espressor pe măsură. Unul pe care nu trebuie să îl decalcifiezi săptămânal ( pentru că ești totuși un om ocupat, și doar nu o să renunți la o cafea  din cele de peste zi pentru a  curăța aparatul ), un espressor cu un  filtru de apă AquaClean , care  îți oferă  până la 5.000 de cafele fără bătăi de cap . 

Toate informațiile  legate de  practicabilitatea și specificațiile celui mai bun espressor  la doar un click distanță, din comoditatea păturicii mele și a părului ciufulit , pe magazinul online magNET.ro

Cafeaua nu a fost niciodată mai bună și mai ușor de preparat, îmi oferă  personalizare la o atingere de buton, după fiecare dispoziție a mea și  mă face să mai  vreau să  adaug o cafea  printre   cele mai importante mese ale zilei.

Articol scris pentru SuperBlog 2019!

One thought on “Dacă la a doua nu tremuri, nu ai făcut-o cum trebuie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s