Casă nouă, pânză goală.

M-am mutat la casă nouă, unde pereții-s nevopsiți, bucătăria nu-i amenajată și tot ce am sunt: un pat, un cablu de net și un trafalet. 

Începând de astăzi, toată casa îmi este pânză goală,  de pictură, perfectă pentru mâinile mele dibace, de  artist in devenire. 

Îmi petrect majoritatea timpului în bucătărie, și nu pentru că sunt femeie, ci pentru că îmi place să mănânc, deci incontestabil,  în ea vreau să investesc, pentru moment, cel mai mult timp și simț artistic.

Nu-s nici designer, nici un home deco influancer de meserie, dar știu ce îmi place și ce asteptări am de la bucătăria mea.

Sunt nostalgica absolută, și nimic nu îmi gâdilă neuronii mai bine decât articolele moderne  realizate special pentru a arăta vintage.

Bucătăria mea este mare, spațioasă – aici se regăsesc ceva influențe post traumatice de la  trăitul in garsonieră- cu multe spațiu de depozitare.

Îmi amintesca mobila veche de acasă, din lemn masiv și cu model în relief, iar  creierul meu începe să se descarce electric  necontrolat, deranjând piticul obsesiv ce aranja nestingherit, în ordine alfabetică, cele mai noi întamplări din viața mea,și incepe să îmi țipe în temporal.“ Exact așa să fie mobila, exact așa. Dar nouă. Nouă!”

Nu pot să îmi ignor piticul obsesiv, că doar cu el trebuie să trăiesc toată viața, așa că îmi închid ochii și îmi imaginez bucătăria perfectă.

Din hol poți să intrii direct în bucătărie, printr-o arcadă patrată, cu unghiuri perfecte.

Peretele din dreapta al boltei, dinspre bucătărie, este vopsit cu vopsea neagră, de tablă, ca să am  la îndemână unde să scriu tot ce trebuie făcut și reamintit.

Bucătăria este open space, separată de living de o insulă  ce servește si pe post de bar.

Inslua nu are nici un echipament super sofisticat, sau orice apart de gătit atașat. E pur și simplu pentru pregătit mancarea și pentru a servii  băuturi pregătite cu grijă.

În dreapta insulei se află un frigider  dublu , șă nu mai fiu nevoită să fac calcul numeric complicat ca să pot să bag toate perisabilele.

În partea opusă frigiderului sunt 2 cuptoare electrice,  cu același aspect vintage nou, incorporate în mobilă.

Mobila este în formă de u, iar în mijlocul peretelui opus insulei se află un geam mare, prin care se strecoara  timide razele de soare și hrănesc puțin cele două plante pe care uit mereu să le ud. Sub geam se află o plită Franke cu 5 ochiuri.

Bucătăria este echipată demn de un Chef patissier.

Blatul este din granit negru, mat, întrerupt de chiuvetă, și ea tot neagră, asortată cu o baterie Franke, la fel de neagră, la fel de mată.

Mobila este de un Gri de Payne, până la tavan, cu mânere negre, și dulapuri spațioase, cu model  în relief.

Toate  marginile mobilei sunt alineate perfect. Nici un sertar mai sus, nici un mâner mai strâmb. Totul este calculat la milimetru, și este aranjat într-o armonie perfectă.

Menta de la geam aduce un strop de culoare camerei, asta dacă nu uit să o  mai ud  și ajunge același gri ca și mobila.

Să am toata casa drept pânză de pictură goală a fost mereu un vis. Acum trebuie doar să mai lucrez la  talentul de designer.

Articol scris pentru Spring Super Blog 2020.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s