Colțișor de rai, aproape de munte.

Colțișor de rai, aproape de munte.

Iubesc marea aproape la fel de mult pe cât iubesc muntele, dar dacă îmi imaginez restul existentei, n-am nisip întredegete și nici miros de mare în nări.

Când mă gandesc la diminețile prefecte,  sunt înconjurată de pădure, cu o cafea aburindă în mâini și miros de rouă pe brazi.

Căsuța mea perfectă, colțișorul meu de rai, se află deci în Brașov, nu prea aproape de centrul orașului,  să fie mai multă pădure, și mai puțini oameni.

Nu-i chiar așa ușor să găsești lotul perfect de pămînt în Brașov, mai ales la un pret rezonabil. Și abia  când în sfarșit l-am găsit mi-am dat seama ca asta a fost de fapt cea mai mică problema a mea.

 Când vrei să ai casa ami departe de umanitate,  sunt câteva obstacole  mai greu de depășit.  Nu avem curent, nu avem gaz, nu avem canalizare, ce mai , nici măcar un drum corespunzător nu avem, dar nimic din toate aceastea nu ne oprește să ne finalizăm visul.

Pământul îl avem, utilitățile sunt și ele pe drum, iar în curând începem construcția.

Geometric vorbind, nu știu ce structura v-a avea casă, pentru că încă suntem în cautarea formei perfecte, și prin suntem ma refer că soțul meu se ocupa de  arhitectura clădiri, eu mă găndesc   mai mult la cum vreau sa fie cromatic, și la elementele decorative.

Gardul care  înconjoară proprietatea este din piatră naturală, neagră. Casa e se află la o distanță considerabilă de poartă,  drumul până la casă este din pavaj, destul de lat cât pentru o mașină ,  ghidat de copaci înalți.

Tencuiala decorativă  a case este, da a-ți ghicit, tot neagră. Un mic rai gotic inconjurată de verdeață.

Geamurile casei sunt mari, să pot să ma bucur oricând de peisajul minunat ce mă înconjoară.

Curtea este amenajată special pentru a acomoda câini, deci fără flori dragute care să aducă  o pată de culoare, dar o grămadă de spatiu pentru ei să alerge și să sape nestingheriți.

Pe lângă ușa de la intrare  se află încă o ușă, mai mică și automată, pentru prietenii noștrii blănoși, să abiă oricând access la un loc uscat și calduros.

Bucătăria casei am descris-o într-un articol anteriror, dar cred că s-a înteles până acum ca am o afinitate pentru  negru.

Negrul mi se pare nedreptăți pentru ca nu este considerat culoare. Este brut și impunător, cu o elegantă aparte.

Livingul, care este legat de bucătăria, are peretele opus complet din geamuri, de la podea până la tavan, care se pot deschide  și transformă o cameră închisă intr-un  spatiu complet conecatat cu natura.

În zilele ploioase să stau pe fotoliu cu un ceai cald citind o carte,  auzind picăturile cum lovesc geamurile, iar în zilele călduroase să pot să deschid geamurile și să las razele soarelui să încălzească direct livingul, în timp ce îmi beau cafeaua aburindă  inconjurată de miros de brad, de blănoșii care aleargă fericiși în curte și de sunetul vântului printre copaci.

Să-mi construiesc casa de vis nu e ușor, și stiu că am nevoie de tot ajutorul din lume, mai ales când vine vorba de găsit materiale de construcții  de toate felurile, de calitate, rapid, și cel mai imporatant ieftin.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s