Astenie

În fiecare început de sezon, sau lună, sau zi, mai adaug puțină fericire într-un wishlist online.

Nu știu care ar putea fi motivarea extrinsecă, dar prefer să consemnez temperatura nehotărâtă și adierea vântului cu miros de toamnă  sunt factorii cauzatori, și nu atest că ar fi o problemă undeva intrinsec.

Galbenul înconjoară copacii, zilele sunt mai scurte și păturile mai pufoase. Melancolia specifică toamnei domnește în aer, cu miros specific de dovleac copt și cafea amăruie.

Este o liniște specifică toamna, nimeni nu mai folosește o motocositoare, vecinii au ieșit victorioși din sezonul cald și nu mai au reparații de făcut la casă, nici o bormașină nu mai dă găuri în pereți, indicând, discret, că acum este momentul perfect să dau eu gaură în bugetul familie.

Melancolia încolțește și în suflet, și când nici păturile pufoase nici cafelele aburinde nu par să aibă succes în înlăturarea ei, încep inițierea tratamentului bazat pe cumpărături, care s- a demonstrat de-a lungul anilor ca fiind cel mai eficient.

Pentru o eficacitate crescută și rapidă, se recomandă începerea tratamentului la primele manifestări ale bolii. Tratamentul începe ușor, pentru evitarea șocului financiar, cu respectarea strictă a următoarei ordini.

  1. Eșarfă–  Începutul sezonului rece  este întotdeauna acompaniat de o eșarfă, preferabil dintr-o lână ușoară cum ar fi lâna  de merino,  în care să îți pot îngropa   obraji bătuți de vântul tomnatic, și prin care  se strecoară ușor mirosul de dovleac și lemne arse.

Modalitate de administrare: D.S. extern, 2 sau 3  doze/ sezon.  Culori recomandate: verde pădure  pentru momentele de nostalgie la amintirea verii, când lână moale îți mângâie chipul precum razele calde ale soarelui de vară, sau burgunde,  pentru momentele în care vrei să fii în concordanță cu  misticismul lunii octombrie, combinația perfectă între culoare sângerie și întunecimea nopții.

2. Blugii sunt un tratament general, cu același grad de eficientă , indiferent de sezon.

Modalitate de administrare: D.S. extern, 3 sau 4 doze /sezon. în sezonul rece se recomandă blugii cu talie înaltă, cu o croială  slim fit și lungime boot cut. În concordanță cu atmosfera melancolică, culorile închise sunt recomandate, precum bleumarinul, cu o eleganță și de o calitate superioară, specifică blugilor Levi’s.

În caz de necesitate se recomandă și dozarea a una sau două fuste pe sezon, cloș sau A line, până la genunchi.  În cazul lor, culorile pot varia, în funcție de gradul de îndrăzneală.

3. Paltonul este un obiect esențial.

Modalitate de administrare: D.S. Extern , o singură administrare are o potență ridicată, iar de la a două se pot observă rezultate extraordinare.  Pentru o bună coordonare între obiectele vestimentare, culoarea preferată este negru, sau nuanțele pământii. Obligatoriu cu nasturi  și buzunare adânci, cu un guler lăsat,  pe care se aplică eșarfa, ca terapie adjuvantă.

4.  Încălțăminte este esențială în fiecare sezon. Se recomandă începerea administrării în fazele incipiente,  cu ajustarea dozei în funcție de evoluția simptomatologiei.

Modalitate de administrare: D.S. Extern, doză recomandată 2 sau 3 doze/sezon. În cazul femeilor  s-a demonstrat că eficacitatea maximă este atinsă atunci când sunt administrate 4-5 doze pe sezon, dar se recomandă, totuși administrarea cu grijă, pentru a evita dezvoltarea dependenței.

Tipuri de administrare:

  • Administrarea cu toc  se realizează cu ghete cu toc mediu sau înalt,  în prezența cărora fiecare pas și mișcare suavă par purtate de adierea vântului. Nivelul de încredere crește proporțional cu numărul  de frunze cromate, sfărâmate sub tocuri. Produse ideal  din piele întoarsă, sau imitație,  pe tonuri   neutre. Se constată totuși că efectul euforic al tratamentului este stimulat de culorile mai vii precum verdele sau roșul. Pot apărea efecte adverse în cazul precipitațiilor. Dacă vremea nu este favorabil este recomandată administrarea fără toc sau de menținere.
  • Administrare fără toc  este ideală în cazul plimbărilor lungi. Când orașul răsună, ghetele te susțin orice ar fi, destul de elegante  să poți să-ți bei cafeaua cu scorțișoară la magazinul cochet din centru. Ideal, fabricate din piele, impermeabile și ușor îmblănite.
  • Administrare de menținere  este administrată în mod frecvent persoanelor grăbite și puțin împiedicate. Când munții te cheamă, bocancii îți susțin gleznele firave și îți protejează picioarele bătute de frig.  Impermeabil,  practici, confortabili și acum, extraordinar de aspectuoși,  precum bocancii  Sorel , îți susțin sufletul când se pierde în drumețiile de la începutul toamnei, când  copaci  dansează din crengile goale iar  rouă da în iarbă și frunzele galbene  trosnesc sub tălpi.

Aplicare cu strictețe a tratamentului are rezultate garantate, iar astenia nu a fost niciodată mai ușor de tratat.

Atenție! Folosirea excesivă a  acestuia   poate duce la  dependență cronică și afectare sistematică a  bugetului familial.

Articol scris pentru SuperBlog 2020!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s